Contactează-ne

Adresa: Strada Ofcea, nr.24, Timișoara
Telefon: 0256/204250
E-mail: dermatologie@umft.ro

Colectivul clinicii universitare

Şef clinică universitară

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: toma.olivia@umft.ro

📃 Curriculum vitae

Membri

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: gencia.ioana@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: daniela.crainic@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: manuela.fericean@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: pilut.nicolae@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: daniela.serban@umft.ro

📃 Curriculum vitae

📲 Telefon: 0256/204250

📧 Email: ninaivanovic98.ni@gmail.com

📃 Curriculum vitae

Prezentare generală

Patologia dermatologică si venerologică  se numără printre cele mai vaste patologii întâlnite în practica medicala curentă a specialistului în sănătate. Se estimează că fiecare persoană dezvoltă, cel puţin o dată în viaţă, o boală de piele, iar adresabilitatea pacienţilor cu acuze dermatologice sau venerologice, la medicul de familie sau la medicul specialist, este în creştere. Fie ca este vorba de populatie pediatrica, adultă sau geriatrică, patologiile cutanate sunt extrem de variate la diferitele grupe de vârstă, cu multe aspecte clinice care pot impacta în sens negativ calitatea vieții pacienților noștri.

Disciplina noastră îşi propune să aduca o bună pregatire medicala pentru a înţelege, a diagnostica și a trata pacientul care se prezinta cu patologie cutanata. Ne dorim ca atât studenţii, rezidenții noștri, dar şi colegii noștri  să fie familiarizaţi cu diagnosticarea şi gestionarea patologiei  dermatologice. Suportul nostru de curs, precum si stagiile clinice, prezentarile de caz sau microcursurile sunt concepute in asa fel incat  îmbunătăţirea cunoştinţelor sa fie facila, usor accesibila si inteleasa.

Clinica de Dermatologie şi Venerologie din Timişoara, unde este sediul Disciplinei cu acelasi nume, deserveşte o populaţie vastă de pacienti, fiind unica secţie de paturi din municipiul Timisoara si din judetul nostru. De asemenea, pregatirea studentilor din cadrul UMF Victor Babes Timisoara, fie ca sunt studenti inscrisi la Facultatea de Medicina Generala, Medicina Dentara, BFKT sau AMG, se face cu maxima seriozitate asigurandu-le suportul necesar pe tot parcursul desfasurarii cursurilor si stagiilor. De asemenea pregatim rezidenti din specialitatea de baza dar si rezidenti din alte specialitati, in functie de modulele din curricula lor de rezidentiat.

Misiunea noastră este de a instrui şi  de a promova un invatamant de calitate atat in ceea in ce priveste abordarea clinica dar si cercetarea in domeniu. atitudinea clinică şi paraclinică. Activităţile ştiinţifice şi de cercetare şi cele extracurriculare cu studenţii şi rezidenţii, reprezintă o activitate continuă şi de interes constant pentru disciplina noastră.

Pentru suport continuu în diagnosticul din practica curentă şi pentru dezvoltarea abilităţilor practice în activitatea didactică, Clinica de Dermatologie este dotată cu aparatură performantă şi cu un Centru clinic de cercetare pentru studiul morfologic al pielii în cadrul cărora deținem:

  1. Kernel UV radiation treatment system KN40001 series UVA- 350~400nm, UVB 311~312 nm

PROCEDURI: tratamentul leziunilor cutanate extinse prin fototerapie

  1. Dermalight 30 UVB 311nm bandă îngustă

PROCEDURI:  tratamentul prin fototerapie al leziunilor cutanate localizate

  1. SANORAMA DUB SKIN SCANNER75 – sondă de 50MHz şi sondă de 22,5 MHz

PROCEDURI:  scanarea, evaluarea şi diagnosticul patologiilor cutanate de orice natură, completarea examenului clinic obiectiv, evaluarea răspunsului la tratament, screeningul evoluţiei leziunilor cutanate în timp cât şi studiul morfologic de cercetare al organului cutanat.

  1. HITACHI ALOKA NOBLUS ecograf sonda 7-13MHz

PROCEDURI:elastografia patologiilor tumorale, ecografia leziunilor cutanate de orice natură, completarea examenului clinic obiectiv, evaluarea răspunsului la tratament, screeningul evoluţiei leziunilor cutanate în timp cât şi studiul morfologic de cercetare al organului cutanat. (doar in scop de cercetare)

  1. microDerm Vision Med VIDEODERMATOSCOP

PROCEDURI: capilaroscopie, tricoscopie, videodermatoscopia tumorilor cutanate, screeningul, studiul şi urmărirea evolutiei în timp a leziunilor melanocitare.

  1. Mavig VivaScope Vivascope premium I.D. CONFOCAL

PROCEDURI:  diagnosticul  şi studiul afecţiunilor dermatologice prin microscopia confocală in vivo şi investigaţia structurilor anatomice cutanate superioare

  1. Biofreezer cu nitrogen lichid -80°

PROCEDURI: probe biologice de ţesut proaspăt,  crioprezervate în vederea dezvoltării unei biobănci de ţesut pentru un diagnostic genetic avansat şi a  studiilor de cercetare biologică fundamentală