În perioada 5-7 iulie 2024 a avut loc Școala de Vară de Ortodonţie, eveniment organizat organizat de către Disciplina de Ortodonţie I, în colaborare cu Centrul de Cercetare în Ortodonţie Ortho-Center, Facultatea de Medicină Dentară a U.M.F. “Victor Babeș” Timișoara și cu Asociaţia Romana pentru Excelenţă în Ortodonţie (AREO).

Cursul a avut o componentă teoretică și practică și a fost susţinut de către cadrele didactice ale Disciplinei de Ortodonţie I, respectiv Prof. Univ. Dr. Camelia-Alexandrina Szuhanek, Asist. Univ. Dr. Adelina Popa, Asist. univ. Dr. Riham Nagib.

Director coordinator al programului a fost Prof. Univ. Dr. Camelia – Alexandrina Szuhanek.

Partea teoretică a fost susţinută a avut ca și subiect ancorajul în ortodonţie, noţiuni privind implantul ortodontic, indicaţii clinice în diferite anomalii dento-maxilare.

Partea practică a fost intensă, participanţii au exersat tipuri de arcuri segmentare de debasculare molară, dar și tehnici manuale și rotative de inserare a implantului ortodontic.

Locaţia cursului a fost Pensiunea Sibiel, o pensiune agroturistică de 3 margarete localizată în Sibiel, jud Sibiu, într-un cadru natural pitoresc.

Mulţumim pentru susţinere conducerii U.M.F. “Victor Babeș” Timișoara!

Ne revedem cu drag la ediţia următoare a Școlii de Vară de Ortodonţie!

Feedback participanți

Mulțumim participanților pentru feedback-urile unanim pozitive, redăm mai jos cateva dintre acestea:

„Am rămas nespus de mulțumită de locația gazdă, de implicarea cadrelor didactice şi de volumul de informații. Mulțumiri şi recunoştință pentru acest curs foarte efficient atat în informație, cat şi în încărcare pozitivă. Organizarea a fost la cel mai înalt nivel!”
Iulia B. (Moldova)


„Am înțeles mult mai bine situațiile în care putem folosi ancorajul scheletal şi dificultățile pe care le putem întampina. Mi-a plăcut foarte mult că am putut insera implante în os.”
Patricia U. (România)


„A fost un curs plin de informații teoretice şi practice, utile şi interesante. Lectorii au avut multă răbdare şi au acordat suficient timp pentru toți participanții.”
Rahaf S. (Liban)


„Informații utile şi la zi, centrate pe nevoile cursanților, cazuistica variată în sprijinul informațiilor oferite, bun raport teorie/hands-on.”
Alla B. (Moldova)


„Am fost mulțumită de curs. Informațiile au fost foarte bine structurate, exemplele practice(clinice) au fost de mare ajutor în înțelegerea teoriei.”
Rawan H. (Siria)


„Cursul a fost foarte bun şi interesant, au fost prezentate informații pe care le voi aplica în viitor.”
Eran K. (Israel)


„Sunt încântată pentru că am participat la acest program, de vară, pentru că am avut parte de informații foarte utile pentru parcursul meu profesional, dar şi pentru timpul de calitate pe care l-am petrecut împreună cu colegii şi cu cadrele universitare.”
Adela J. (România)


„A fost un curs foarte util, cu informații de actualitate, prezentate clar şi cu utilitate practică.”
Patricia M. (România)


„Mă simt foarte norocoasă că fac parte din această echipă de rezidenți, pentru că am acumulat foarte multe cunoştințe practice, atat la acest curs, cat şi pe parcursul actiivității din centru. Vă mulțumim foarte mult pentru organizarea impecabilă!”
Loredana L. (Romania)

Galerie foto