Încarc Evenimente

Congresul Național al Societății Române de Fiziopatologie cu participare internațională

Congresul Național al Societății Române de Fiziopatologie
cu participare internațională

Timișoara, 2-5 octombrie 2024

Organizatori:

  • Societatea Română de Fiziopatologie (SRFP)
  • Universitatea de Medicină  şi Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara – Centrul de Cercetare Translațională și Medicina Sistemelor
  • Fundația Universității de Medicină și Farmacie Timișoara

 

Stimați colegi, dragi studenți,

În numele Societății Române de Fiziopatologie și al Comitetului de organizare, avem deosebita plăcere și onoare de a vă invita la Congresul Național al Societății Române de Fiziopatologie,

„Tradiție în educație și colaborare în cercetarea interdisciplinară”

manifestare ce va avea loc la Timișoara, în perioada 2-5 octombrie 2024, în parteneriat cu Universitatea de Medicină  şi Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, sub egida Centrului de Cercetare Translațională și Medicina Sistemelor și cu sprijinul Fundației Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

Congresul se va desfășura în Aula Magna a universității sub patronajul Prof. Dr. Daniel Florin Lighezan, Prorectorul didactic și va avea girul științific al Societății Internaționale de Fiziopatologie, prin prezența Prof. Dr. Vladimir Jakovljevic, președintele în exercițiu și a Prof. Dr. Olga Pechanova, past president al acesteia.

Fiziopatologia este ştiinţa biomedicală ce constituie exemplul tipic de interdisciplinaritate, fiind situată la interfaţa dintre disciplinele fundamentale şi medicina clinică și reprezentând avangarda progresului cunoașterii mecanismelor de producere ale maladiilor și a înțelegerii bazelor raționale ale terapiei.

Manifestarea va servi drept platformă academică de diseminare a celor mai noi concepte fiziopatologice și terapii patogenetice ale bolilor cronice, va reuni medici și farmaciști, specialiști de valoare și personalități de renume ale cercetării internaționale, va permite stabilirea/consolidarea colaborărilor cu colective de cercetare din țară și străinătate și va oferi o oportunitate educațională excelentă pentru tineri.

Programul ştiinţific derulat pe parcursul a 4 zile va cuprinde prelegeri de tip „state-of-the-art” ale lectorilor invitați din străinătate, sesiuni de conferinţe plenare/comunicări ale colegilor fiziopatologi și ale lectorilor invitați din țară și străinătate, workshop-uri dedicate pe specialități medicale și farmaceutice, simpozioane satelit, precum și sesiuni comunicări orale şi postere ale tinerilor cercetători (studenți doctoranzi, masteranzi, postdoctoranzi). În cadrul congresului, conform tradiției, colegii de la Facultățile de Medicină Veterinară își vor prezenta lucrările într-o secțiune specială.

Prin tematicile prelegerilor urmate de dezbateri, prin interacțiunile directe cu specialiști de renume și prin prezența reprezentanților Societății Internaționale de Fiziopatologie, ne dorim ca întâlnirea de la Timișoara să marcheze un moment important în dezvoltarea Fiziopatologiei naționale și internaționale, deopotrivă în educație și cercetare și să ofere totodată un spațiu de desfășurare care va asigura comunicarea în cel mai larg sens al cuvântului.

Participarea studenților la sesiunile științifice este gratuită în limita locurilor disponibile (înscrierea prealabilă este necesară, printr-un e-mail transmis pe adresele silvia.gruin@student.umft.ro și andreea.gherghe@student.umft.ro).

În dimineața zilei de 2 octombrie 2024, în Aula Magna se va desfășura un workshop de cercetare avansată precongres intitulat ”Education Through Research – Meet the Experts”, care va reuni conferințe plenare susținute de către prestigioși profesori invitați din străinătate. Manifestarea este dedicată, în principal, tinerilor studenți, doctoranzi, masteranzi, postdoctoranzi, dar participarea este liberă, fiind deschisă tuturor celor interesați (modalitatea de înscriere și programul vor fi disponibile la începutul lunii septembrie).

Vă așteptăm cu drag în orașul de pe Bega, capitala culturală europeană din inima Banatului, pentru a ne revedea și pentru a cunoaște noi colegi și lega noi prietenii.

 

Co-președinți congres,

Dr. Ovidiu Burtă, Președinte SRFP
Dr. Danina M. Muntean, Vicepreședintă SRFP

 

Lectori invitați din străinătate (ordine alfabetică):

  • Prof. István Baczkó – Szeged, Ungaria
  • Prof. Fabio Di Lisa – Padova, Italia
  • Assoc. Prof. Ludovic Gomez – Lyon, Franța
  • Prof. Vladimir Jakovljevic – Kragujevac, Serbia
  • Prof. Norbert Jost – Szeged, Ungaria
  • Assoc. Prof. Melanie Paillard – Lyon, Franța
  • Prof. Olga Pechanova – Bratislava, Slovacia
  • Prof. Bruno Podesser – Viena, Austria
  • Prof. Mariana Roșca – Michigan, SUA
  • Prof. Zoltán Papp – Debrecen, Ungaria
  • Prof. Attila Tóth – Debrecen, Ungaria

Informații generale

Loc desfășurare: Aula Magna a UMFVBT, Piața E. Murgu nr. 2, Timișoara

Limbile oficiale ale congresului: română și engleză

Taxa de participare:

CategoriePână la data de 8.09.2024De la data de 9.09.2024
Profesor universitar500 RON600 RON
Conferențiar universitar /Medic/Farmacist primar 400 RON500 RON
Șef lucrări /Medic/Farmacist specialist 350 RON450 RON
Asistent universitar /Doctorand /Medic rezident /Alte profesii (farmacist, biolog, chimist, biochimist)300 RON400 RON
Însoțitor250 RON250 RON

Taxele de participare vor fi plătite prin transfer bancar (detalii în formularul de înscriere).

Participanții care se înscriu și achită taxa de participare după data de 22 septembrie 2024 vor primi materialele congresului în limita stocului disponibil. Taxele achitate nu se returnează.


Formularul de înscriere se descarcă aici: RO (click aici)

Rezumate:

Rezumatele lucrărilor vor fi redactate în limba engleză și vor fi incluse în volumul format e-book cu ISBN apărut la Editura Victor Babeș.

Prezentările Power Point ale conferințelor plenare/comunicărilor orale și posterele vor fi în limba engleză.

Prezentarea lucrărilor va fi în limba română sau engleză.

Autorii vor completa tipul de prezentare preferat în formularul de înscriere. Comitetul Științific va decide asupra tipului prezentării (poate fi diferit de opțiunea autorului) și va aduce la cunoștință participanților în timp util.

Termenul limită pentru transmiterea rezumatelor: 8 septembrie 2024.

 

Cerințe rezumat:

Titlul – centrat, Times New Rom (TNR),14pt, bold, majuscule, la 1 rând.

Autorii (numele întreg și inițiala prenumelui, fără titluri profesionale/academice) – centrat, TNR, 12pt, bold, 1 rând.

Afilierea – centrat, TNR, 12pt, italic, 1 rând.

E-mail prim autor – centrat, TNR, 12pt, 1 rând.

Structura (maximum 350 cuvinte, TNR, 12pt, la 1 rând): i) clasică (Background, Objectives, Materials and methods, Results & Conclusion), pentru comunicările orale și postere, ii) la liberă alegere, pentru conferințele plenare.

Key-words: 3 – 5 cuvinte cheie, TNR, 12pt, italic, la 1 rând

Funding: sursa finanțării (dacă este cazul), TNR, 12pt, la 1 rând

Rezumatul/-ele, formularul de înscriere și dovada achitării taxei de participare se trimit (fișiere atașate) pe ambele adrese de e-mail:

Persoane de contact:

Conf. Dr. Adrian Sturza
E-mail: sturza.adrian@umft.ro

Prof. Dr. Danina M. Muntean
E-mail: daninamuntean@umft.ro

 

Detalii

Începe:
octombrie 2 @ 08:00
Se termină:
octombrie 5 @ 17:00
Eveniment Categories:
,
Site web:
www.umft.ro

Organizator

UMFVBT
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Aula Magna
Timisoara,+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare