Loading Events

Orizonturi Divergente In Domeniul Medical: Trei Cariere Americane De Succes.

Un webinar USA-Romania despre internationalizare si rolul ei in viata reala, dedicat celor care-si doresc o cariera internationala de success in domeniul educatiei, cercetarii sau inovarii in medicina

 

Zoom Webinar, 11 Noiembrie, 4:30PM – 7:30PM

Trei personalități ale lumii medicale din SUA, absolvenți ai unor universități din România, fiecare dintre aceștia avand o cariera stralucita in domeniul medicine, vor prezenta opțiunile profesionale, oportunitatile si obstacolele intalnite, capcanele care pot fi evitate si deciziile luate in ascensiunea lor profesională.

Trei autentici specialisti in domenii medicale diferite vor prezenta oportunitățile existente in SUA pentru medicii, cercetătorii si studenții la medicina din România, pornind de la prezentarea carierei personale.

Trei domenii diferite din medicina, cel al planificarii si revizuirii granturilor federale si internationale ale USA, in sectorul public, cel al antreprenoriatului in medicina, din domeniul privat si cel al carierei exclusiv academic, vor fi aduse in fata dumneavoastra  spre a cunoaste, a intelege si a utiliza cat mai bine conditionalitatile asociate unor cariere internationale de succes.

Ulterior prezentărilor realizate, fiecare invitat va răspunde întrebărilor celor prezenți online.

 

Lectori:

Ramona Gianina Dumitrescu, PhD, MPH a terminat Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de unde a obținut și un Master în Biologie Moleculară. În 2004 Ramona Dumitrescu a obținut doctoratul în Genetică și Biologia Cancerului, în cadrul unui program de cotutelă între Universitatea Babeș-Bolyai și Georgetown University (U.S.A.). În 2009 Dr. Dumitrescu a obținut Masteratul în Sănătate Publică de la Johns Hopkins University, Bloomberg School of Public Health. Dr. Ramona Dumitrescu a fost Conferențiar Universitar la Saba University și a implementat numeroase programe de sănătate publică în diferite organizații din Statele Unite și din alte țări. Din anul 2017 este expert in cadrul Centrului de Evaluare Științifică, parte a Institutelor de Sănătate în Statele Unite (NIH Center for Scientific Review, CSR). Expertiza sa științifică în epigenetică se concentrează pe legătura dintre genetică și factorii de mediu, care modifică susceptibilitatea la cancer și alte boli cronice. Dr. Dumitrescu a publicat numeroase articole științifice și de sinteză, și a editat două cărți științifice intitulate “Cancer Epigenetics” (2012) și “Cancer Epigenetics for Precision Medicine” (2018), publicate de Springer/Nature Publishing Company.

Mihai Niculescu, MD, PhD a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în 1995. În 2005 a obținut doctoratul în Biochimie Nutritionala  la Universitatea Carolina de Nord, Chapel Hill. Între anii 2008 și 2015, a condus propriul laborator la Institutul de Cercetare a Nutritiei (UNC Chapel Hill). În 2015 Dr. Niculescu a fondat compania Advanced Nutrigenomics si în 2016 devine director al proiectului NUTRIGEN în cadrul UMF Timișoara, finanțat cu 2 milioane euro din partea Uniunii Europene, prin intermediul Guvernului României. Din 2019 Dr. Niculescu este membru al comitetului de conducere al International Society for Nutrigenomics and Nutrigenetics (ISNN). Dr. Niculescu este autorul a peste 70 de articole științifice, de sinteză, capitole de carte și editoriale. Dr. Niculescu este deasemenea, editorul unei cărți despre epigenetica nutrițională, evaluator pentru peste 40 de reviste științifice de profil și evaluator de granturi internationale.

Aurelian Bidulescu, MD MPH PhD FAHA a obtinut doctoratul în medicină in 1994 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. In 2002 obține un Masterat în Sănătate Publică, de la Facultatea de Medicină a Universității Yale, Departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică din New Haven, Connecticut. In 2006 obține un alt doctorat de la Facultatea de Sănătate Publică, Departamentele de Epidemiologie și Nutriție al Universității din Carolina de Nord, Chapel Hill. Din 2014 este Conferențiar in Departamentul de Epidemiologie si Biostatistica al Școlii de Sanatate Publica din cadrul Universității Indiana, Bloomington. Este prolific in publicații științifice cu peste 100 de articole si capitole in diferite cărți. Are o experiență bogată in sănătate publică, epidemiologie, o pregătire clinică în boli metabolice, în toxicologie și genetică, în bolile cardiovasculare și epidemiologia nutrițională.

 

Program:

16.3o  Deschiderea manifestarii – cuvant introductiv

           Prof. univ. dr. OCTAVIAN MARIUS CRETU, Rectorul UMFVBT

           Prof. univ. dr. CLAUDIA BORZA, Prorector Relatii Internationale, Directorul Proiectului CNFIS FDI-2021-0336

  • Introducerea prezentatorilor de către moderatorul panelului (5 min)
  • Prezentari realizate de lectori (3 prezentari x 30 min – total 90)

Fiecare lector va descrie, ruta profesională, domeniul de cercetare si posibilități de explorare de către viitorii cercetatori/doctoranzi romani in centrele de excelenta din SUA in domeniul de specializare; oportunități de implicare personală sau instituțională in domeniul descris; resurse informaționale recomandate; stabilirea cailor si modalitatilor practice prin care pot fi realizate colaborarile viitoare.

18.oo Sesiune Q&A: Timp acordat interacțiunilor cu participantii (80 min). Întrebările vor putea fi formulate in scris si enunțate de moderator la sfarsitul prelegerilor. In finalul sesiunii vor putea exista intervenții directe ale participantilor care semnalează intenția de a adresa întrebări succinte in direct.

 

Facilitatorul panelului va oferi înregistrarea video si materialele oferite de lectori pentru documentare, la cererea participantilor. Corespondența va fi asigurata de IRF după finalizarea evenimentului.

Înregistrarea la webinar este gratuita si se face anterior ȋnceperii webinarului, pe site-ul organizatorului manifestării (link-ul de mai jos), exclusiv online.

https://www.immigrationresearchforum.org/events-1/orizonturi-divergente-in-domeniul-medical-trei-cariere-americane-de-succes

Mai multe detalii despre acest eveniment, detalii de conectare si alte instrucțiuni, veți primi după înregistrare, cu o zi înainte de începerea evenimentului, pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat înregistrarea.

Va asteptam!

 

Acces Zoom:

Conectarea la Zoom va fi posibila doar ULTERIOR inregistrarii pe site-ul organizatorului:

https://www.immigrationresearchforum.org/events-1/orizonturi-divergente-in-domeniul-medical-trei-cariere-americane-de-succes

Informatii pentru conectare la Zoom meeting.

Join Zoom Meeting, 11 Nov. before 4.30 PM, at:
https://us06web.zoom.us/j/89483745758?pwd=YUFIM0loeHFYdkhRZCsvQTErWjBiUT09

Meeting ID: 894 8374 5758
Passcode: 249967

 

Evenimentul este finantat in cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0336 Internationalizare, beneficiar UMFVB Timisoara.

Director proiect: Prof. univ. dr. CLAUDIA BORZA, Prorector pentu Relatii Internationale

 

Organizer

IRF SUA

Venue

Zoom Conference
View Venue Website