Detalii complete regăsiți AICI.
Vrei să vezi dacă ești protejat împotriva 𝐜𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨-𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐥?
Completează chestionarul de screening de aici http://bit.ly/3UPR5l4* și vei afla dacă există factori de risc ce pot duce la apariția bolii. Pentru fiecare tip de cancer există factori care pot fi considerați protectori sau, respectiv de risc în apariția cancerului.
*(Vă rugăm să evitați utilizarea browser-ului Mozilla Firefox. Există riscul să nu puteți finaliza completarea chestionarului.)
Acest chestionar are la bază date științifice validate în cadrul unor studii medicale de înaltă calitate.
Chiar dacă acest chestionar este un instrument medical, rezultatele sale nu au valoare de diagnostic clinic, ci doar de recomandare medicală. Rezultatele acestui chestionar trebuie discutate si analizate împreună cu medicul d-voastră de familie sau un medic specialist gastro-enterolog.
În cadrul campaniei ne adresăm publicului din judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti. (Se va lua în calcul adresa de reședință din momentul completării formularului de înscriere. De exemplu, persoanele care dețin viză de flotant, vor aplica cu județul înscris pe viza de flotant.)
Alege să ai grijă de tine și să identifici din timp posibile afecțiuni!
𝐌𝐄𝐃𝐈𝐂𝐀𝐑𝐄 | „Infrastructura Medicală pentru Dezvoltarea Serviciilor Chirurgicale de Excelență în Regiunea Transfrontalieră” | 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐫𝐞𝐠 – 𝐈𝐏𝐀 𝐂𝐁𝐂 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚-𝐒𝐞𝐫𝐛𝐢𝐚
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta:
⏰ între orele 10:00 – 13:00 📲 0786 915 831
⏰ între orele 13:00 – 16:00 📲 0756 989 185
Fiecare persoană poate să aibă acces rapid și facil la servicii de sănătate de calitate!
Testele de screening și examenele medicale regulate ajută la depistarea problemelor de sănătate înainte ca acestea să evolueze în afecțiuni greu de tratat și vindecat.
👉 De ce fel de analize beneficiezi prin intermediul acestui proiect?
- Hemoglobina glicolizată (HbA1c) – Screening (depistare sau monitorizare) diabet zaharat
- PSA total (antigen specific prostatic) – Screening cancer de prostata
- Examen citologic cervico-vaginal convențional Papanicolau, Pap-test – Screening cancer de col uterin
👉 Cât te costă aceste analize?
Participarea la screening este 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓Ă. Analizele efectuate în cadrul screening-ului sunt achitate integral de către Uniunea Europeană prin intermediul unui proiect derulat de Universitatea de Medicina și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.
👉 Cui se adresează acest screening?
Tuturor persoanelor interesate de teste de screening și examene medicale regulate.
Totodată, prin acest screening încercăm să ajutăm îndeosebi persoanele peste 18 ani, din categoriile defavorizate:
- Venit net per membru de familie sub 1524 lei
- Acces dificil la sistemul sanitar, în special MEDIUL RURAL
- Domiciliul de reședință trebuie să fie din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți.
Data până la care se pot efectua aceste analize este 15 Octombrie 2022.
👉 UNDE poți face analizele?
Analizele PSA total și Hemoglobina glicolizată pot fi efectuate în locațiile Bioclinica – laborator de analize medicale de mai jos:
- Timiș: https://bioclinica.ro/locatii/timis
- Caraș-Severin: https://bioclinica.ro/locatii/caras-severin
- Mehedinți: https://bioclinica.ro/locatii/mehedinti
Examenul citologic cervico-vaginal convențional Papanicolau, Pap-test poate fi efectuat:
- TIMIȘ – Clinica de Obstetrică-Ginecologie Bega (B-dul.Victor Babeș Nr.12, Timișoara):
📍 Conf. univ. dr. Elena Bernad – 0745395220
📍 Conf. univ. dr. Izabella Petre – 0722646058
- MEHEDINȚI – Spitalul Municipal Orșova (Strada Porțile de Fier 34)
📍 Dr. Anwar Shabatat – 0734677999
- CARAȘ-SEVERIN
📍 Dr. Denis Șerban (Bocșa) – 0723505084
📍 Dr. Cherecheș Lavinia (Reșița) – 0760936762
Această campanie de screening face parte din proiectul Interreg IPA-CBC România-Serbia cu titlul „Infrastructură Medicală pentru Dezvoltarea Serviciilor Chirurgicale de Excelență în Zona Transfrontalieră” RORS-467.
INFRASTRUCTURA MEDICALĂ PENTRU DEZVOLTAREA SERVICIILOR CHIRURGICALE DE EXCELENȚĂ ÎN ZONA TRANSFRONTALIERĂ
- Cod e-MS: RORS 467
- Bugetul total al proiectului: 1.173.194,62 EUR
- Finanțare UE: 997.215,42 EUR
- Perioada de implementare: 26.07.2019 – 23.10.2022
- Manager de proiect: S.L. Blidisel Alexandru
Proiectul „Infrastructura Medicală pentru Dezvoltarea Serviciilor Chirurgicale de Excelență în Regiunea Transfrontalieră”, acronim MEDICARE, este realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (VBUMFT) și Generalul ”Sveti Luka” Spitalul din Smederevo, Serbia. Proiectul a început pe 26 iulie 2019 și a avut lansarea oficială la Timișoara pe 7 octombrie 2019.
Cele două instituții partenere vor beneficia în proiect de un buget total de 1.173.194,62 Euro, din care sprijinul financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene, prin Programul Interreg-IPA România-Serbia de Cooperare Transfrontalieră, se ridică la 997.215,42 Euro.
Fondurile disponibile prin proiect pentru partenerul român vor fi utilizate pentru extinderea clădirii Centrului „Pius Brânzeu”, care aparține UMFTVB și care reprezintă un centru european de excelență în domeniul pregătirii chirurgicale, precum și pentru asigurarea de echipamente medicale necesare extinderii în continuare a activităților de pregătire chirurgicală din regiune. În cadrul proiectului se va construi un etaj la clădirea actuală și se vor moderniza locațiile existente Folosind această infrastructură de formare, chirurgii din regiunea transfrontalieră România și Serbia vor beneficia de cursuri de tehnici chirurgicale la cele mai înalte standarde în domeniu, prin intermediul cărora vor putea deservi populația transfrontalieră cu servicii medicale de calitate îmbunătățită.
Totodată, proiectul va încuraja specialiștii din cele două regiuni să facă schimb de standarde de bune practici între ele. În perioada de implementare (iulie 2019 – octombrie 2022), ambii parteneri, români și sârbi, vor informa și instrui populația din regiune cu privire la elementele de bază ale primului ajutor, cancer de prostată, cancer uterin, diabet, patologie cardio-vasculară, cancer gastric și patologia abdominală. În perioada următoare (aprilie-iulie 2022) vor fi organizate mai multe webinarii despre aceste patologii mai sus menționate. Acestea vor fi anunțate pe toate canalele.
Pe tot parcursul proiectului, va fi efectuat un screening general la nivel de populație în județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți din România, oferind teste gratuite de screening pentru cancerul de prostată, cancerul uterin, diabetul și cancerul gastric. Se vor desfășura campanii de conștientizare pentru a informa populația țintă cu privire la beneficiile efectuării unui test de screening fie pentru cancerul de prostată, cancerul uterin, diabetul sau cancerul gastric. Proiecția va avea loc în perioada mai – septembrie 2022 și va avea loc în toate cele 3 județe ale Timișului, Caraș Severin și Mehedinți. Pentru cancerul gastric, screening-ul va fi online printr-un chestionar pentru România și Serbia.