Cod proiect: 313370
Titlu proiect: Victor Babes Timisoara – Spital si Universitate in parteneriat strategic pentru promovarea angajabilitatii studentilor si absolventilor de studii universitare in domeniul medical, prin programe sustenabile de formare si dezvoltare a competentelor profesionale si transversale: stagii de practica/programe de invatare la locul de munca, programe de formare/educationale corelate cu piata muncii
Coordonator partener UMFVBT: Prof.univ.dr. Fira-Mladinescu Ovidiu
Buget total UMF = 1.041.942,55 lei

Descrierea proiectului

Obiectivul General al proiectului este îmbunătățirea procesului de educație și pregătire practică pentru 260 de studenți mediciniști aflați la nivelul studiilor de licență (220 studenți) și masterat (40 studenți) cu scopul asigurării unui nivel integrat de pregătire aplicată la realitățile pieței muncii.

Scopul proiectului – Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanțelor sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe cheie, inclusiv de competențe de anteprenoriat și digitalizare, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie.

Obiective:

OS1: – Dezvoltarea competențelor studenților mediciniști prin organizarea și desfășurarea de programe de formare și susținerea angajabilității acestora prin realizarea unei analize pentru anticiparea necesitaților viitoare de dezvoltare a ofertei educaționale

A1.1 Organizarea, desfășurarea și evaluarea programelor de formare pentru dezvoltarea competențelor anteprenoriale și de specialist în managementul deșeurilor. Recrutare, mobilizare și retenție grup țintă.

Rezultat așteptat 1.1 Din cei 260 de studenți participanți la cursurile de formare minim 240 să fie certificați la finalul programelor de formare.

OS2: – Dezvoltarea de parteneriate sustenabile pentru organizarea și implementarea pregătirii practice a studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara.

A2.1 Organizarea și implementarea stagiilor de practică/programelor de învățare la locul de muncă.

Rezultat așteptat: 160 participanți rămași în sistemul de educație sau care și-au îmbunătățit nivelul de educație din cei 260 inițiali.

A 2.2 Corelarea sistemului de învățământ cu piața muncii prin organizarea și desfășurarea unor workshop-uri tematice.

A3 Susținerea angajabilității absolvenților de învățământ terțiar prin realizarea de analize în vederea anticipării unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale.

Grupul țintă va fi format din 260 studenți înmatriculați întru-un program de nivel ISCED 6-7 în cadrul UMFVBT (partener în cadrul proiectului) cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, cu domiciliul în Regiunea de dezvoltare Vest, din care 220 studenți înmatriculați în programul de studii universitare de licență- ISCED 6 și 40 studenți înmatriculați în programul de studii universitar masteral-ISCED 7.

Studenții care vor face parte din grupul țintă vor participa la stagiile de practică pe perioada verii, conform Metodologiei de practică a Universității și vor beneficia de o subvenție pe această perioadă.

Lansarea proiectului